Skip to main content

Despre mine

    Salut! Sunt încântat să îți prezint pagina mea web și serviciile pe care le ofer ca psiholog. Eu sunt Ioan Mihnea Marinescu și pasiunea mea este să ajut oamenii să-și atingă întregul potențial și să-și îmbunătățească starea emoțională.

    Indiferent de provocările cu care te confrunți în viața de zi cu zi - stresul, anxietatea, bolile sau alte probleme psihologice - eu sunt aici să te sprijin într-o manieră empatică și de acceptare necondiționată, în direcția conturată de propriile tale valori și obiective. Îmi doresc să-ți ofer un spațiu sigur și confidențial, plin de încredere și respect, în care să explorezi și să-ți dezvolți resursele interioare.

    Fie că ai nevoie de suport în gestionarea depresiei, anxietății și a oricăror altor tulburări, sau că aspiri să îți dezvolți alte aspecte psihologice, precum: starea de bine, încrederea în sine, relaționarea interpersonală, autonomia, acceptarea propriei persoane, scopul în viață și dezvoltarea personală, fiecare sesiune este creată special pentru a te ghida în descoperirea soluțiilor și a strategiilor eficiente pentru a-ți atinge obiectivele terapeutice.

    Dincolo de faptul că sunt adeptul intervenției psihologice fundamentate științific și bazate pe ghidurile metodologice de referință internațională, urmăresc să ofer servicii personalizate, asigurându-mă că fiecare ședință este adaptată nevoilor și preferințelor tale unice.

    Prin colaborare și angajament reciproc, lucrăm împreună pentru a identifica și depăși obstacolele care îți stau în calea dezvoltării personale și a fericirii.

    Îți mulțumesc pentru interesul acordat și abia aștept să facem echipă în călătoria ta spre bunăstarea psihologică și devenire de sine!


Comments

Popular posts from this blog

De ce să mergi la psiholog atunci când un medic îți recomandă aceasta?

Când doriţi să mergeţi la medic, faceţi acest lucru pentru a vă investiga starea de sănătate sau pentru a vă trata o boală. De cele mai multe ori, aveţi în minte un "scenariu" sau un "ghid" funcție de care vă imaginaţi ce va presupune interacțiunea cu medicul și cum va decurge aceasta. Totuși, puteţi fi surprinși de posibilitatea ca medicul să vă propună să vă vedeţi și cu un psiholog în vederea clarificării unui diagnostic sau pentru a beneficia de un alt serviciu de sănătate adjuvant al tratamentului pe care deja îl urmaţi.      Deși această propunere v-ar putea părea bizară, o astfel de conduită reprezintă un lucru obișnuit în țările din lumea occidentală. Practica tot mai frecventă a medicilor de la noi de a extinde utilitatea serviciilor de sănătate prin colaborarea cu un psiholog face parte din demersul de a alinia sistemul național de sănătate la standardele din Uniunea Europeană și SUA.      Iată în continuare răspunsul la întrebarea din titlul acestui art

În ce constă psihoterapia?

Pentru că acest serviciu este din ce în ce mai popular şi mai mediatizat, dorim un răspuns la întrebarea din titlu fie el şi imaginativ. Este posibil ca unii dintre dumneavoastră să își fi imaginat deja cum decurge o ședință de terapie sau ce presupune aceasta. În ideea de a vă familiariza cu psihoterapia și cu beneficiile ei, dar și pentru a mai reduce din posibilele idei negative asociate, vă ofer o prezentare generală asupra a ceea reprezintă acest serviciu.      Deși psihoterapia constituie un proces complex și dificil de explicat printr-o singură frază, vă prezint următoarea explicație acceptată de majoritatea specialiștilor din domeniu: psihoterapia constituie interacțiunea colaborativă dintre terapeut și diferiți clienți, în cadrul căreia sunt intenționat utilizate diverse metode terapeutice și atitudini interpersonale derivate din principiile psihologice consacrate, cu scopul de a ajuta clienții să își modifice comportamentele, gândurile, emoțiile și/sau alte caracteristici per